La Matta, A Vision Beyond Fashion

La Matta

*In collaboration with La Matta*

As I step into this trendy womens boutique in the heart of Helsinki, large candles are lite and a cup of tea with a freshly baked brownie awaits for me on a sleek counter. My wandering eye spots glimpses of fur, oversized knits and colourful scarves and an instant excitment rushes over me. I’m surrounded with graceful glamour and effortless chicness, what La matta’s F/W collection represents.

La Matta has made an imprint for over 25 years with it’s Italian and Spanish fashion and developed a loyal customer basis.  “We wrap our customers in cashmere all year around” states Maria and really the classic cashmere knits have become a bit of a trademark.  Moreover, the product line ranges from shoes, clothing to accessories with brands such as Pollini, Coccinelle, Balldini and many more. For more information view their homepage from here.

A Vision Beyond Fashion… and why do I say this? I believe behind these La Matta ladies lies an empowering fashionista that exerts personality and together they form a collaborated mix of style. Products are carefully chosen to suit the stores demands where influence spirals at global lengths and therefore a real infusion of trend and street style. So, I feel there is a story and feeling behind these garments and a holistic visual sense that falls beyond fashion.

A sale is starting on Monday 02.12.2013- 31.12.2013 and products are even up to a -50% discount. A perfect place to find a thoughtful quality Christmas gift or a new outfit for an upcoming holiday party.

New Year, New Changes

The reason for this upcoming sale is because the store is closing and going under construction in January and re-opening in April with a fresh new look. Now, I don’t want to reveal too much of the new store, but let me tell you this, it will expand a great deal and get more product variety. There will also be an interior corner and a little bar that serves espresso and champagne for its customers. I simply cannot wait for the new opening as I know it will become one of the most stylish stores in town. I’ve seen hints of the new floor plan and I have all the trust it will be a modern gem. I will get back to you on this when the event is more current.

La Matta1
Bracelets/ Coccinelle & Stylesnob
La Matta4
Scarf/ Pollini, Bracelets/ Syster P, Slippers/Pretty Loafers, Necklace/ Anna v. Hellens/

/ *Yhteistyössä La Mattan kanssa*

Astun trendikkääseen naistenvaateputiikkiin Helsingin sydämessä… isot kynttilät valaisevat talvisen päivän, kuuma tee ja itse leivottu brownie odottavat minua saapuessani liikkeeseen. Silmäni vaeltaa ympäri La Mattan tiloja ja huomaan heti villaneuleet, välähdykset karvasta ja värikkäät huivit. Minua ympäröi graceful glamour ja effortless chicness, se mitä La Mattan syksy- ja talvimallisto edustaa.

La Matta on ansainnut paikkansa Helsingissä 25 vuoden ajan toiminnallaan ja saannut lojaalin asiakaskunnan. ” We wrap our customers in cashmere all year around” pohtii Maria ja juuri näistä klassisista cashmereista on muodostunut liikkeen tavaramerkki. Tuotteisiin kuuluu kenkiä, vaatteita ja asusteita, paljon Italialaista ja Espanjalaista esimerkiksi Pollini, Coccinelle, Baldinini ja paljon muuta. Lisätietoa saat heidän kotisivuiltaan, jonka löydät tästä. Tuotteet ovat valittu tyylillä ja kokonaisuus on hyvin monipuolinen.

A vision beyond fashion… ja miksi sanon näin? Uskon että jokaisessa La Mattan myyjässä piileksii tietynlainen fashionista, joka hehkuu vahvuutta, tyylitajua ja yhdessä myyjät tekevät persoonallisia muoti oivalluksia. Rakastan miten jokainen tuote on valittu liikkeen kokonaisuutta ajatellen ja inspiraation lähde on universaali.  Tämä tekee tuotteista hyvin mielenkiintoisia ja  trendikkäitä.  La Mattan tuotteilla on aina oma tarinansa  ja tämä tekee putiikista ainutlaatuisen helmen. Visuaalinen silmä on täällä kohdallaan.

Alennusmyynti alkaa Maanantaina 02.12.2013 ja loppuu uudenvuoden aattona 31.12.2013, tuotteet ovat jopa -50% alennuksessa. Tartu tilaisuuteen, sillä nyt on mahdollisuus etsiä laadukasta joululahjaa tai asua tuleviin pikkujouluihin!

Uusi Vuosi, Uudet Kujeet

Liike sulkeutuu heti tammikuussa 2014 ja aavaa uudistuneena huhtikuussa. Putiikki kokee muodonmuutoksen ja tämä on syy tulevaan alennusmyyntiin. La Matta laajenee huikeasti ja tuotemäärä kasvaa. Liikkeeseen tulee myös sisustuspuoli ja tyylikäs baari, josta henkilökunta tarjoilee asiakkaille samppanjaa ja espressoa. En malta odottaa uudistusta, sillä näin vilauksen pohjapiirustuksesta. Tulen lähemmin kertomaan lisää avajaisista, kun tapahtuma on ajankohtainen.

La Matta8
Grey fox fur & Beige Racoon & Rabbit fur/ Style Butler, Blouse/ Kristina Ti, Jeggings/ Seven for All Man Kind, RIng/ Syster P, Heals/ A. Zago, Purse/ Pollini

My Favourite Picks

My three favourite looks ranged in variety from a more dressy look to a causal relaxed style. These outfit choices portray the product variety so every woman is bound to find something for themselves. I know I certainly did.. My first chic look is this dazzling oversized fur vest. It speaks for itself so I paired it with tight black jeggings and a simple fresh silk blouse.  High heels and a chanel esque purse by Pollini and as for jewelry,  a large ring and an oriental-style necklace.

The second look is a sophisticated everyday outfit, with relaxed denim, splashes of petrol blue and classic high heels. The jeans have stud detailing while the layered bracelets have skulls and crosses and an intense similarity to the iconic Hermes kelly-bracelet. I loved the light green one.

The final look reflected a practical sporty style very useful for our nordic conditions. I instantly spotted this navy down-jacket, its fresh and simple with a Scandinavian vibe to it. My feet were wrapped in soft lambs wool boots and to be honest prefered keeping them on all day long! A large oversized scarf and beanie made this outfit so cute and totally winter-ready.

La Matta11
Scarf/ FTC, Clutch/ Coccinelle , Heals/ La Matta, Jeans/ Mos Mosh, Bracelets/ Stylesnob, Blouse/Seventy

Lempiasusteet

Valitsin kolme lempiasua, juhlavasta aina rennompaan tyyliin. Näistä vaatteista saa kuvan valikoiman laajuudesta, josta jokainen nainen varmasti löytää oman tyylinsä. Ensimmäinen asu koostuu muhkeasta turkkiliivistä, joka on halutuin tuote syksy-talviaikaan. Tiukat pillithousut ja raikas valkoinen silkkipusero antaa keveyttä tähän.  Chanelmainen laukku, korkeat korot ja oriental- tyylinen koru. Asukokonaisuus antoi ryhtiä ja tunsin itseni naiselliseksi. Niin ja pakko sanoa La Mattan kengistä, joita olen ostanut jo monta paria! Ne ovat todella hyvän laatuisia ja pitkäkestoisia, esim. minun Calpierre ratsastus nilkkurit ovat myös täältä.

Seuraava tyylikäs arkiasu muodostui juhlavasta silkistä ja rennoista farkusta.  Petrolin-sininen huivi ja kotelolaukku, rönsyileviä koruja ja piikkarit. Farkuntaskuista löytyy nastoja ja koruista pääkalloja sekä ikoonisia Hermes-tyylisiä kelly-lukkoja. Niin ja Hermeksestä puheen ollen, tässä välissä minulle tarjoiltiin pastilli söpöstä pikku Hermes-rasiasta…hehe tyylikkyys menee täällä pastelleihin asti.

Lopuksi käytännöllinen ja raikas ulkoasua, jossa on skandinaavista selkeyttä. Jalassani on pehmeät lampaankarvasaappaat  ja yllä sininen untuvatakki, joka pisti silmääni heti alussa.  Kaulan ympärille käärin muhkean huivin ja päähän laitoin saman värisen pipon, näin olin valmis suomen talveen.

La Matta17

La Matta13
Parka Jacket/Peuterey, Down Jacket/Seventy, Scar &, beanie/ FTC, boots/ Zamagni

Leave a Reply

%d