Avocado Salmon rolls

rolls

Something to serve during a dinner party.. perhaps for new years?

Ingredients

  • Smoked salmon
  • Avocado
  • Horseradish Cream Cheese
  • Lemon Juice

Garnish: Lemon zest and ground black pepper & a mixture of green leaves

Directions

Just like you are making sushi… Begin by making the stuffing for the salmon. Mix the avocado, a tiny bit of lemon juice and the horseradish cream cheese in a food processor. Make sure the paste is smooth. Line the thinly cut salmon on a piece of cling film. Layer the avocado paste on 1/3 of the salmon as you can see in the picture below. Roll the salmon into a tight roll with the help of the cling film and add foil on top. Place into a freezer for about an hour until the surface hardens a bit as this makes it easier to cut. With a sharp knife, cut into rolls. Garnish with lemon zest, a mixture of green leaves and ground black pepper.

/ Kylmäsavu avokaado rullat- jotain pientä ja tyylikästä uudeksi vuodeksi?

Ainekset

  • Kylmäsavulohta
  • Avokado
  • Sitruunan mehu
  • Piparijuurituorejuusto (esim. Cantadou)

Koristele sitruunan kuorella, mustalla pippurilla 

Ohjeet

Niin kuin tekisit sushia...aloita täytteestä: sekoita avokado, tilkka sitruunanmehua ja piparijuuritahna tehosekoittimessa pehmeäksi. Sitten asettele ohuet lohiviipaleet emukelmun päälle niin kuin alla olevassa kuvassa näkyy. Levitä avokadotahna viipaleiden päälle käyttäen  1/3 osa lohesta. Rullaa tämä tiukasti kiinni ja laita vielä folio tämän päälle. Laita pakastimeen noin tunniksi kunnes pinta on kohmettunut niin se on helpompi leikata. Viipaloi ja koristele.

rolls4

Leave a Reply

%d