tat soi

Back on the healthy track with some Asian influence…

So, who made that classic New Years resolution to exercise and eat more healthier? well, if you did I have a great recipe for you. I generally eat really healthy foods but during december we were barely home and my eating habits took a little detour.. however I’m back on track now and I feel more energized and ready for the new year. I try to eat lots of dark green leaves, good fats and avoid preservatives and sugar.

Today I made a simple teriyaki smoked salmon with haricot beans and tat soi leaves. Tat soi is an Asian green leaf that has a sweet and earthy flavour. It is filled with antioxidants and is best cooked quickly  (steamed or sautéed) so the nutritional values stay intact. It works wonderfully in soups, as a side dish or in a salad. This tastes delicious and requires minimal effort and time.

tat soi1

Ingredients

 • Tat Soi
 • Haricot Beans
 • Teriyaki Sauce
 • Lime Juice
 • sesame Seeds
 • Fresh Chili
 • Smoked Salmon
 • Garlic (sautéd version)

Directions

Steam the haricot beans and tat soi leaves or sauté with some olive oil (garlic works great here too). Add smoked salmon pieces to a hot pan with a bit of olive oil. Add a tbsp of teriyaki sauce, a bit of lime juice and toss around for a couple of minutes. Add the salmon to the greens and sprinkle sesame seeds and fresh chili on top. Very simple and takes only a couple of minutes to make!

/ Teitkö saman klassisen uudenvuoden lupauksen… “lupaan syödä terveellisemmin ja urheilla enemmän”.  Jos teit niin tämä resepti on terveellinen ja näyttä vitamiineja. Joulukuussa ruoka rytmit menivät ihan sekaisin kun tuskin oltiin kotona ja silloin välillä väsytti ja energia oli melko lopussa…  se johtuu niin ravinnoista or shall I say, lack there of, mutta nyt on taas eloisampi olo raikkaista ja terveellisistä ruuista. Tässä yksi kiva resepti ja tämä tat soi on super maukas aasialainen lehti, mikä muistuttaa vähän pinaattia paisti se on vähän makeampaa. Se on täynnä ravintoa ja kannattaa höystää tai paistaa melko nopeasti ettei ravintoarvot häviä! Se sopii keittoihin, lisukkeeksi tai salaattiin!

Ainekset

 • Tat Soi
 • Haricot Papuja
 • Teriyaki Kastike
 • Limen Mehua
 • Seesami Siemeniä
 • Chiliä
 • Savustettu Lohi
 • Valkosipuli

Ohjeet

Höystä pavut ja tat soi tai sitten paista ne tilkka oliivi öljyssä (tähän sopii myös valkosipuli).  Laita lohi viipaleita kuumalle pannulle, missä on teriyaki kastiketta ja limen mehua. Pyöritä kunnes lohet peittyvät kastikkeesta ja lisää kasviksien kera. Lopuksi ripottele tuoretta chiliä ja seesamin siemeniä.

tat soi5

A fashion & interior lover who enjoys cooking and traveling. I have a nordic way of thinking, where I believe in the beauty of simplicity.

3 Comment on “Asian Influenced Tat soi Salmon

Leave a Reply

%d bloggers like this: