Asian Broth

One of my addictions is this asian inspired broth, lately I’ve been eating it once or twice a week!  It is extremely healthy with a soothing sweet and spicy after taste ans seems to have an energizing effect. It takes minutes to make and this soup is invigorating and highly nutritional. You can play around with the ingredients to make different variations of your choice. For more protein or a filling factor just add chicken, tofu, shrimps or glass noodles. The broth requires four ingredients (fish sauce, oyster sauce, ginger and soy sauce)  and together these create a divine flavour.

Ingredients (4 bowls)

 • 2 Carrots
 • 2  Red Onions
 • 1 Celery Stick
 • 2-3 Garlic Cloves
 • Large Handful of Chopped Cabbage
 • Chili
 • Harricot Beans
 • Sugar Snap Peas
 • Sprouts
 • Tat Soi
 • Wheatgrass

* You can also add some shrimps, glass noodles, chicken or tofu

For the Soup base add in equal amounts (2-3 tbsp) of:

 • Fish Sauce
 • Oyster Sauce
 • Grated Ginger ( as much as you want)
 • Soy Sauce
 • About 5-7 dl Water

Directions

Begin by finely chopping all the ingredients. Make the broth in a large saucepan and let it simmer gently. Add in the carrots, onion, garlic, cabbage, celery, chili and let it cook with the lid on for about 7 minutes. Add in the harricot beans, tat soi and sugar snap peas and let it cook for another 5-7 minutes. Check for flavour. Ready to serve: On top of the hot soup add some sprouts, wheatgrass and more chopped chili.

/ Tästä aasialaisesta keitosta on tullut heikkouteni ja teen sitä jatkuvalla syötöllä. Liemessä on makea ja tulinen jälkimaku, missä on runsaasti hyviä ravitsevia aineita.  Ainesosia voi muuttaa maun mukaan ja keitto on nopea ja helppo tehdä. Teidän on pakko kokeilla tätä taivaallista reseptiä!  Tosi terveellistä ja sopivaa kylmälle keleille!

Ainekset

 • 2  Punaista Sipulia
 • 2 Porkkanaa
 • 1 Selleri
 • 2-3 Valkosipulin Kynttä
 • Iso Kourallinen Pilkottua Kaalia
 • Chili
 • Harricot Papuja
 • Sokeriherneitä
 • Ituja
 • Tat Soi
 • Vehnäohrasta

* Voi lisää kanaa, tofua, lasinuudeleita tai katkarapuja maun mukaan

Liemen tekoon tarvitset 2-3 ruokalusikallista näitä:

 • Kala kastiketta
 • Oyster kastiketta
 • Raastettua inkivääriä (Maun mukaan)
 • Soijaa
 • Noin 5-7 dl Vettä

Asian Broth4

Ohjeet

Aloita pilkkomalla ainekset pieniksi paloiksi. Tee liemi kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Lisää porkkanat, sipulit, kaali, valkosipuli, chili ja selleri ja anna kypsyä noin 7 minuuttia kansi päällä. Lisää sokeriherneet, tat soi, pavut ja anna porista noin 5 minuuttia. Maista maku. Tarjoile lämpimänä mihin lisäät ituja ja pilkottuja chilia ja vehnäohraa. Jos haluat runsaanman keiton, lisää vaikka proteinia mukaan.

Asian Broth3

A fashion & interior lover who enjoys cooking and traveling. I have a nordic way of thinking, where I believe in the beauty of simplicity.

Leave a Reply

%d bloggers like this: