Weekend Rustic Country Salad

weekend lunch

Weekend food shopping is super fun, especially when you buy a little something more extraordinary than during the week. We went down to the market and picked up delicious fresh produce. While gathering inspirations along the way, we stop for an espresso & tea to think about what to eat for lunch. The idea really stemmed from these beautiful radishes and colourful tomatoes and decided upon a rustic country salad. By the way, isn’t the serving dish stunning, I bought it from TinaK’s home collection and now I’m craving for the whole set!

Country Salad
The base builds from a vast selection of green leaves, like mache leaves, red salad, basil etc. pick and choose your favourites. Make sure there is variety in texture and style as this makes the salad interesting and visually appealing. Pre-boil the new potatoes until they are al dente and leave them to cool. Once the potatoes have cooled, halve them and fry them in butter and salt to get a lovely golden crispy surface. Add in the halved tomatoes, avocado and the radish. Make sure to leave the radish leaves on, they have great flavour too and are packed with vitamins. Add in good quality anchovies, the potatoes and grind some black pepper. Drizzle some avocado oil with lemon zest and toss around before serving.

/Viikonlopun maalaissalaatti. Se kostuu erilaisista salaatinlehdistä (esim. vuonankaalista, punasalaatista, punamangoldi), mikä tekee siitä kauniin ja maukkaan. Löydettiin kaupasta varhaisperunoita (varmaankin espanjasta päin), mahtavia retiisejä ja värikkäitä tomaatteja ja siitä tämä rustiikki salaatti sai oikeastaan ideansa.

Esikeitä perunat ja anna jäähtyä. Eli, kulhon pohjalla on salaatinlehdet ja siihen tulee puolitetut tomaatit, avokado ja retiisi. Muista jättää retiisin lehdet mukaan, sillä niissä on runsaasti makua ja vitamiineja. Sitten puolita perunat ja paista ne voissa niin että pinta on rapea ja saanut väriä. Ripottele sormisuolaa niitten päälle. Lisää anjovis ja perunat salaattiin. Lisää myllystä mustaa pippuria ja avokado öljyä, missä on sitruunan kuorta. Nauttikaa sunnuntaista murut!

PS. Tämä viehättävä kulho on TinaK:n mallistoa, nyt tuli hirveä hinku haluta koko setti!

weekend lunch6

weekend lunch 5

weekendlunch6

weekendlunch7

Leave a Reply

%d