Homemade Rosemary Chips

chips

Weekend veggie & potato chips!

These oven baked delights are a great movie snack and a much healthier alternative to high-fat store bought chips. The most important thing is to cut the chips as thin as possible so they crisp up, it helps to have a mandolin or a super sharp knife.

Ingredients

  • Jacket Potato
  • Beetroot
  • Yellow Beets
  • Olive Oil
  • Salt
  • Rosemary

Directions

Preheat the oven to 205 degrees celsius. Cut the potatoes and vegetables as thinly as possible. Place the slices in two separate bowls (as the beet chips makes the others pink) and toss with the olive oil to coat. Lay the chips on baking sheets and sprinkle lightly with salt. Bake for 10-12 minutes, until golden brown and starting to crisp around the edges.  Sprinkle chopped rosemary on top before serving.

/  Suolaista naposteltavaa viikonloppuun. Itsetehdyt kasvis ja peruna sipsit ovat terveellisempi vaihtoehto kaupan rasvaisiin sipseihin!

Ainekset

 • Rosamunda Peruna
 • Punajuuri
 • Keltajuuri
 • Oliiviöljy
 • Sormi Suolaa
 • Rosmariini

Ohjeet

Kuumenna uuni 205 asteiseksi. Leikkaa kasvikset erittäin ohuiksi, sillä muuten ne ei rapeudu. Laita punajuuri omaan kulhoon, sillä se värjää ja muut (peruna, keltajuuri) toiseen ja pöyritä oliiviöljyssä. Levitä juurekset leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Paista uunissa 10-12 minuuttia kunnes reunat saa väriä ja rapeutuu. Ripottele päälle rosmariinia ennen tarjoilua.

One response to “Homemade Rosemary Chips”

Leave a Reply

%d