spring salad4

I know it’s a bit too early for this, but I feel spring is well on its way. The snow has almost completely melted away, the seagulls have returned, the gravel is dry and the days are longer and lighter. When I think of spring, I think of Isabel Marant leather concealed wedge biker boots, pastel coloured maxi dresses and beautiful green stalks of asparagus. * Spring fever is well on it’s way*

I decided to make a fresh spring salad with new potatoes and a garlicy avocado parsley dip that makes the dish creamy and amazing. The toasted seeds make all the difference in the dip as it realizes a different flavour.

Ingredients

 • Asparagus
 • New Potatoes
 • Rosemary
 • Salt/Black Pepper
 • Paprika
 • Parmesan Shavings
 • Avocado Oil

Avocado Dip

 • Toasted Sunflower Seeds
 • Parsley
 • 1-2 Tbsp Sour cream
 • 1/2 Avocado
 • 1/2 Clove of garlic
 • Black Pepper/ Salt

Directions

Begin by roasting the potatoes. Pre boil until they soften slightly. Slice in half and cook in a hot pan with some butter and rosemary. Sauté until golden brown. Add salt and pepper. Make the dip for the asparagus by blending together all the ingredients. Place the steamed asparagus on a plate. Add chopped paprika, shaved parmesan, avocado oil, the roasted potatoes and some of the lovely green dip.

To steam the asparagus

1. Prepare the asparagus by rinsing them thoroughly, break off any tough white bottoms and discard. (Peel tough skin away with a peeler)

2. Boil a bit of water with a tsp of sugar in a large saucepan

3. Cook the asparagus for about 3-4 minutes so they are al dente.

/Perjantai kunniaksi tein keväisen parsasalaatin mihin tulee paistettuja uusia perunoita ja maukas valkosipuli avokado dippi. Tuntuu siltä, että kevät on niin lähellä, lumet ovat melkein poissa, lokit ovat tulleet takaisin ja hiekkatiet ovat kuivia. Keväästä tulee heti mieleen pastelli maxi-mekot ja mokka biker bootsit ja tietenkin kaunis vihreä parsa!

Ainekset

 • Parsaa
 • Uusia Perunoita
 • Rosmariinia
 • Paprikaa
 • Pippuria/ Suolaa
 • Parmesaania
 • Avokado Öljyjä

Avokado Dippi

 • paahdettuja Auringonkukka Siemeniä
 • Persiljaa
 • 1/2 Valkosipulin Kynsi
 • 1/2 Avokado
 • 1-2 lusikallinen smetanaa
 • Suolaa/Pippuria Myllystä

spring salad5

Ohjeet

Esikeitä perunat kunnes ne pehmenee. Puolita ja paista voissa ja rosmariinissa niin, että ne kypsyy ja pinnat saa väriä. Lisää suolaa ja pippuria. Kuori parsa ja leikkaa kovat päät pois ja keitä kiehuvassa vedessä (missä on teelusikallinen sokeria) muutaman minuutin. Tee dippi. Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainesosat niin, että siitä tulee kaunis vihreä seos. Laita lautaselle parsaa ja perunoita ja ripottele päälle pilkottua paprikaa ja parmesaani lastuja. Lisää dippiä, avokado öljyjä ja vähän lisää musta pippuria.

A fashion & interior lover who enjoys cooking and traveling. I have a nordic way of thinking, where I believe in the beauty of simplicity.

Leave a Reply

%d bloggers like this: