tennis knit4

I’m so excited that the classic cricket jumper is making it’s may back to 2015 spring/summer trends! I’ve always had a bit of a soft spot for these jumpers, it brings me back to my childhood days as dad often wore a similar lacoste tennis knit that had white and blue stripes. The preppy cricket jumper is so versatile and uber comfortable that can transfer into many styles. It’s deep V-neck gives it a bit of sex-appeal even though it is sporty. I often use a lace bra underneath to give it a bit of coverage and a bit of contrast in material. I like it when a bit of the lace shows now and then. I think the jumper has to be just enough slouchy and oversized to give it that borrowed-it from-my-boyfriend-effect.

How to wear it? The first thing that pops into my head is to pair it with skinny jeans, a great off the shoulder purse and heels. For the summer I would definitely use a lacquered blush heel and light denim jeans with a bit of rips in them. On a warm summer evening, I would also wear this jumper with cute white shorts, espadrilles and my hair in a loose wavy ponytail. Throw on some cherry coloured lips and I would imagine Lemon Breeland (Jaime King) from Hart of Dixie would also wear this! Both these styles are quite conventional, so I would also push boundaries and spin-off from the typical portrayed “ivy league” image. It looks great with leather leggings and metallic heels. I would also pair it with black shorts/sheer black stockings and over the knee socks. I would add a chunky heeled ankle boot and even a beanie to adjust it to our winter surroundings. It also works as functional everyday jumper, as Kate Moss wears it under a simple camel coloured leather jacket with jeans and biker boots.

Get the look:  You can find a similar one here for under 50 euros and if you feel like splurging this amazing Jonathen Saunders turquoise jumper from net- a-porter  is made from merino wool.

tennis knit1

Klassisia Cricket neuleita on aina löytynyt tietyn tyylisistĂ€ mallistoista (Ralph Lauren, Hilfiger), mutta sen suosio on noussut todella pinnalle 2015 kevĂ€t ja kesĂ€ trendeihin. SitĂ€ nĂ€kee katumuodissa ja muotiviikoilla ja selkeĂ€sti tĂ€mĂ€ “ivy league” neule on saanut uuden rohkeamman imagon. Itse pidĂ€n klassisesta neuleesta, syvĂ€stĂ€ V-kaulasta ja sen yksinkertaisuudesta. Usein pidĂ€n pitsirintaliiviĂ€ alla niin se peittÀÀ ja antaa mielenkiintoista kontrastia. Nuoruudessani isĂ€ piti samankaltaisia tennis neuleita ja luulenkin, ettĂ€ oma ihastus siihen on alkanut ihan pienestĂ€ asti. TykkĂ€isin myös jos siinĂ€ olisi palmikkokuvio!


Miten puen neuleen? EnsinnÀkin, sen pitÀÀ olla reilun kokoinen ja vÀhÀn roikkuva niin, ettÀ sitÀ voitasi luulla olevan poikaystÀvÀni neule. Se kuluu tyyliin ja paidan fiilikseen ja voitte kuvitella miten mukava se on pÀÀllÀ. Heti ensimmÀiseksi tulisi mieleen pitÀÀ neuletta revittyjen pillifarkkujen kanssa, pitkÀhihnainen roikkuva laukku ja korkeat korot. KesÀllÀ ehdottomasti korot olisivat kiiltÀvÀt puuterin vÀriset. Klassisuuden takia voi rikkoa vÀhÀn rajoja, niin saa vÀhÀn jotain uutta ja hauskuutta tyyliin. Nyt talvella nahka leginsit ja metallisest korot voisi olla todella hyvÀn nÀköiset ja mustat shortsit/ohuet mustat sukkahousut ja polven yli mustat sukat. Siihen yhdistÀisin paksut korolliset nilkkasaappaat ja löysÀn pipon. Punainen huulipuna voisi olla aika jees tÀhÀn tyyliin! Kuitenkin neule on tosi monikÀyttöinen ja voi olla myös hyvin arkinen. Kate Moss kÀyttÀÀ cricket neuletta beigen nahkatakin alla farkkujen ja saappaiden kera.


MistÀ saan sen? TÀÀltÀ (ASOS) löydÀt melkein samanlaisen kuin minulla on ja sen alennettu hinta on alle 50 euroa!  Jos tekee mieli tuhlata niin löysin tÀydellinen ihanuksen net-a-porter, Jonatjen Saundersin turkoosi neule, mikÀ on tehty merino villasta. Se on aivan upea, mutta hinta nousee lÀhemmÀs 600 euroa!

 

tennis knit

A fashion & interior lover who enjoys cooking and traveling. I have a nordic way of thinking, where I believe in the beauty of simplicity.

5 Comment on “The Must have Cricket Jumper

Leave a Reply

%d bloggers like this: