Creamy Parsley Dressing

parsely dressing

… with seasonal vegetables

This wonderful salad builds from the shavings of different organic seasonal vegetables, while the creamy dressing adds a punch of flavour! The idea came to me yesterday while I was shopping at our local farmers market and found organic parsnips, beets and carrots. I couldn’t resist in buying them and wanted to use them raw to keep their wonderful fresh flavour. I decided to make an easy salad from their shavings. I’ve been wanting to try a parsley dressing from Gwyneth Paltrow’s cook book and I thought that this salad would be a perfect test drive and together they tasted amazing!

I altered the recipe a bit because I did not have all the required ingredients at home but it still tasted fabulous! She uses xylitol and vegenaise in her dressing and I substituted these for honey and greek yogurt. To make the vegan choice avoid the yogurt and use the vegenaise instead.

Creamy Parsley Dressing (makes about 1 cup)
 • 1-2 handfuls of parsley
 • 1 teaspoon white wine vinegar
 • Generous drizzle (about 1 tablespoon) Extra virgin olive oil
 • 1/2 tablespoon Honey (or xylitol)
 • 2 tablespoons Water
 • 200 g Greek Yogurt (or Vegenaise)
 • Maldon Salt
 • Ground Black Pepper

Gwyneth’s recipe uses different measurements than I do, but I found it to be too liquidy so I reduced the amounts. To be honest I didn’t really measure anything that closely, I just added a couple of drizzles of everything and used common sense.

I began making the dressing by adding a couple of handfuls of parsley into my blender. Then I added 2 tablespoons of cold water and 200g Greek yogurt. I threw in some salt/pepper and drizzled some olive oil and about a teaspoon of vinegar into the mix. I added a good squeeze of honey and blended the ingredients into a creamy pale green dressing. The consistency is quite light and liquidy, but it is packed with flavour and works amazingly in my vegetable salad.  Gwyneth serves this dressing with a simple summery salad with a selection of leaves and tomatoes. apparently this dressing keep well in a jar in the fridge for up to a week.

To make the salad: Shave long pieces of the raw vegetables into a bowl. I used 1 bowl for the carrots and parsnips and a  separte bowl for the beets so they do not dye everything red. Once the dressing is ready, gently cover the vegetables with the dressing without maxing the colours too much together. Sprinkle more parsely and ground black pepper before serving! Voilá your low carb healthy salad is ready!

/Hei kaikille!

Eilen oli ihana päivä vaikka olikin jäätävä tuuli! Aamulla olin kauppatorilla ja kylmä viima puhalsi naamaa vasten kun hain inspiraatiota viikonlopun ruokiin. En voinut olla ostamatta luomuvihanneksia kun ne näyttivät niin herkullisilta ja kauniilta! Ostin nauriita, punajuuria ja porkkanoita ja ajattelin tehdä niistä raikkaan raastesalaatin. Olen pitkään halunnut kokeilla Gwyneth Paltrown kermaista persilja kastiketta ja ajattelin sopivan hyvin raastesalaatin kera! Siitä tuli tosi hyvää, yksinkertaisen raikas ja suosittelen kokeilemaan! Minulla ei ollut kaikkia ainesosia mitä reseptiin kuuluu, mutta sovelsin oman pään mukaan ja siitä tuli hyvä! Gwyneth käyttää xylitolia ja vegenaise-tahnaa, niin käytin hunajaa ja kreikkalasta jogurttia niitten sijaan. Jos haluat Vegan version ruuasta, käytä vegeneise- majoneesia.

Torin jälkeen kävin nougat sisustusliikkeessä ostamassa kokoelmaani lisää Tina K kulhoja, sillä ne olivat alennettu! Löysin käsintehtyjä Marokkolaisia sinivalkoisia kulhoja, todella kauniita ja sopii mielestäni skandinaavialais-sisutukseen. Sitten tapasin äitini ja kierreltiin Korkeavuorenkadun fasaani- second hand liikkeen läpi. Käyn siellä silloin tällainen, koska sieltä saattaa tehdä ihania löytyjä ja vielä edullisesti. Ostin aivan ihanan punaisen rustiikki penkin, minkä eilen illalla maalasin valkoiseksi. Se on todella vanha ja täynnä madonsyönti jälkiä, aivan mahtava juuri mistä aina haaveilen! Siitä tuli tosi hyvän näköinen ja käytin sitä tänään tasona ruokakuvien ottamiseen! Fasaanista löysin myös vanhoja hopea tarjottimia, herkkiä lautasia ja kulahtaneita ottimia. Olen todella tyytyväinen ostoihin ja kuvissa näkyvä uusi salaatti kulho, mikä on arabian lautanen 1900 luvun alkuvuosilta. Kastikekulho on tina k:n kokoelmaa ja lusikka on myös tosi vanha!

No niin takaisin salaatin tekoon. Ensin raastat nauriit ja porkkanat kulhoon. Raasta punajuuri eri astiaan, sillä muuten se värjää muuta ainekset punaiseksi. Sitten teet kastikkeen ja kun se on valmis sekoita sitä ilmavasti nauristen ja porkkanoiden kera ja samoin punajuurien kanssa. Sekoita kasvikset kevyesti yhteen niin, että väri ei sekoitu liikaa. Ripottele lisää persiljaa ja mustapippuria salaatin päälle.

Ainekset kermaiseen persilja kastikkeeseen (noin 1 dl)
 • 1-2 kourallista Persiljaa
 • 1 teelusikallinen valkoviinietikkaa
 • Loraus ( noin1 ruokalusikallinen) extra virgin oliiviöljyä
 • ½ ruokalusikallista Hunajaa (tai xylitolia)
 • Maldon Suolaa/ Mustapippuria
 • 2 ruokalusikallista kylmää vettä
 • 200g Kreikkalaista jogurttia (tai vegenaise- tahnaa vegaani vaihtoehtoon)

Laita tehosekoittimeen kaikki ainekset ja sekoita kunnes siitä tulee pehmeätä pyreetä. Kastike on kauniin vaaleanvihreän värinen ja melko nestemäistä. Gwynethin mukaan purkitettu kastike säilyy jääkaapissa viikon verran.

parsely dressing 3

3 responses to “Creamy Parsley Dressing”

Leave a Reply

%d