‘Immune Boosting Juice’

ginger juice2

Good Morning!

For a couple of days now, my blender has been in constant use making all kinds of colourful juices and smoothies. I’ve been taking them to work with me and making vitamin filled juices for my man as he is feeling a little under the weather with a flu. I’ve made us this juice for quite some mornings now, to boost our immune system and I’m trying to avoid catching the cold from him. This combination is new to me as I added an orange into the mix and it makes a large difference to the taste. This pale yellow nutrious juice should become your best friend!

How to make the juice?

In a blender, blitz an orange, a lemon and a good chunk of ginger including its skin with a couple of glasses of cold water. You won’t believe how good it actually tastes. It is frothy and light with a mild citrus taste to it. We both love it! The orange gives enough sweetness to the juice neutralizing the acidity levels, while the ginger adds a spicy pungent flavour. Delicous! Ps. This works as a detox juice as well!

/Huomenta ihanat lukijat!

Jo muutaman päivän verran olen tehnyt erilaisia värikkäitä juomia tehosekoittimella saadakseen vitamiineja ja energiaa viikkoon. Kun miehelläni on flunssa, olen erityisesti tehnyt tätä haalean keltaista inkivääri mehua, mikä on taivaallisen hyvää ja todella terveellistä! Se kuulostaa siltä että se voisi olla hyvinkin kirpeä, mutta appelsiini neutralisoi happoisuutta ja lopputulos on oikeastaan hyvin pehmeä. Inkivääriä saa olla reilusti juomassa mikä antaa pientä tulisuutta taustalle, sopivan potkun päivän alkuun ja kamppailukykyä näille pimeille päiville! Tehkää se tänään viikonlopun kunniaksi!

Ihanaa lauantaita teille! Onko mitään suunnitelmia? Minä tästä kohta lähden töihin vähäksi aikaa ja sitten lähdemme koiran kanssa ulkoilemaan metsään! Illalla ajateltiin tehdä jotain hyvää ruokaa ja varat lippuja kesälomaa varten! xx

Miten teet mehun?

Laita tehosekoittimeen 1 sitruuna, appelsiini, pari lasia vettä ja reilu pala inkivääriä ja sen pesty kuoret. Sekoita hedelmät kunnes niistä tulee kevyt kuohkea neste! Toimii muuten hyvin myös detox mehuna!

ginger juice

5 responses to “‘Immune Boosting Juice’”

  1. […] ‘Cleansing the body and mind.’ This home-made lemon and ginger tea is not only a remedy for curing cold, it has many internal and external health benefits. It gives a boost to the immune system and releases stress, so this afternoon I except all of you to be holding a cup of ginger lemon tea in your hands. This tea is your one-stop-drink to stronger hair ( vitamin a & c) and flawless skin. Ginger and lemon are rich in antioxidants and vitamins that help improve your digestion leading you towards smooth clean skin and protects it from infections. This tea tastes great either warm or cold and I usually make a large batch of it (about a litre) and drink it through out the day. During the summer, it makes a fabulous thirst quencher, served as a lemonade with lots of crushed ice and fresh mint in it. For a similar version of this tea, see this juice recipe. […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: